Thursday, September 13, 2007

NKB Vlielandkamp 2007


A message for the participants of the Vlieland Seakayak Symposium that starts tomorrow:
-----------------------------------------------------------------------

Mededeling voor de deelnemers aan zeekamp Vlieland die morgen de oversteek Harlingen-Vlieland per kajak willen maken:

Beste deelnemers,
waarschijnlijk hebben jullie, net zoals ik, met spanning de weersberichten gisteren en vandaag gevolgd. Laat ik er geen doekjes om winden: de weerssituatie maakt de oversteek per kajak morgen erg onzeker. Ik heb vanmiddag met de vuurtorenwachter op de Brandaris (Terschelling) gesproken. Het waait bij Vlieland vandaag vol 6 Bft. met vlagen 7 Bft. uit NW richting. De verwachting is dat deze wind morgen afneemt, in de ochtend eerst nog windkracht 5-6, in de middag afzwakkend naar 3-4 (uit westelijke richting). Zondag wordt weer 5-6 Bft. verwacht. Er zijn kleine verschillen tussen de verschillende weerberichten op internet maar de trend is overal gelijk: morgen een dipje en verder volop wind de komende dagen.
Omdat er serieus verwacht wordt dat de wind afneemt, wil ik de overtocht echter niet bij voorbaat afgelasten. Morgenochtend ter plaatse kunnen we pas echt beoordelen wat de situatie is. Houd er svp rekening mee dat er een goede kans is dat morgenochtend op de kade alsnog wordt besloten met de veerboot over te steken, of dat alleen deelnemers in het bezit van het certificaat ZVE en met een uitstekende conditie per kajak de oversteek maken. De organisatoren beslissen hierover.

Mocht je eerder hebben aangegeven per kajak over te willen steken en na lezing van dit bericht besluiten liever de veerboot te nemen: mail dit svp even naar mij. Je kunt morgen dan een uurtje later komen!

Tot morgen!
Met vriendelijke groet,
Hans

PS: heel mooi: we hebben waarschijnlijk prima branding voor de opleidingen!

----------------------------
When there is an occasion for it (internet-access?), I'll try to update this blog during the Seakayakweek, and maybe Axel does, see his kayakblog - Otherwise: see you next week!
An impression of last years' edition of Zeekamp Vlieland: facts and figures here and more posts in the weblogarchive - september last year.

No comments: