Sunday, December 18, 2005

Een nieuwe plek voor het Kajakwoerden weblog

Dit Blogger-weblog "Kajaksport op groot water" is het vervolg op de MSN Space met dezelfde naam. Ik ben het weblog in augustus op MSN begonnen. Volgens de teller is het sindsdien 4408 keer bezocht (stand 18-12-2005)! Het lijkt meer dan het is, want er zitten ook eigen bezoekjes bij en waarschijnlijk telt de teller iedere pageview apart. Maar dit neemt niet weg dat het weblog bijzonder regelmatig wordt bezocht. De laatste tijd gebeurt dit ook steeds vaker door belangstellenden die via zoekmachines als Google e.d. hier terecht komen.

Af en toe krijg ik een persoonlijke reactie van een bezoeker. Dat vind ik erg leuk. Wat mij verrast, is dat zo'n reactie meestal per e-mail binnen komt. Bijna niemand maakt gebruik van de mogelijkheid om direct in het weblog op de items te reageren. Ik begreep dat niet, tot René mij wees op het feit dat bij MSN Spaces alleen MSN-gebruikers van de reactiemogelijkheid gebruik kunnen maken. Andere gebruikers moeten zich eerst bij MSN laten registreren.... Een hoop rompslomp, gedwongen winkelnering en weer een inbreuk van Bill Gates op je privacy. Dit is voor mij de belangrijkste reden over te stappen op een andere Weblog-aanbieder. Bij Blogger kun je reageren op de weblogitems zonder je vooraf aan te melden. Je kunt zelf bepalen in hoeverre je anoniem wil blijven.
Verder ziet het Blogger weblog er een stuk gelikter uit en biedt het meer mogelijkheden, die ik echter nog lang niet allemaal heb ontdekt. Blogger is "achter de schermen" namelijk minder simpel van opzet dan MSN Spaces. Blogger vraagt om het gebruik van HTML-codes. Dat is nieuw voor mij. Het doet me denken aan de goede oude tijd van het "onderwaterscherm" van Wordperfect.

Gaandeweg zal ik dit Blogger weblog verder optuigen. Voorlopig houd ik het MSN web log nog wel in de lucht: voor de weblinks en de koppelingen naar fotobestanden. Bovendien kun je hier de weblogitems van voor 18 december 2005 terugvinden!

Ik ben benieuwd naar je reactie!
Met vriendelijke groet,
Hans

1 comment:

René van der Zwan said...

Hallo Hans,
Je Blog ziet er strak uit zo: mooi! EN: het reageren is inderdaad veel makkelijker en zonder enige rompslomp. Klik op comment en je kunt van start als "commentor".

Enige nadeel (voor mij, voor lezers) is dat BLOGGER (nog) geen RSS-feeds gebruikt waardoor je je niet automatisch kunt laten informeren als jij een nieuw issue hebt geplaatst.
Als je iets hoort daaromtrent, dan hoor ik dat tzt graag van je.