Tuesday, December 27, 2005

Winterpeddelen op de Grecht


Dinsdagavond is de vaste kano-avond van Kanovereniging Wyrda. Normaal gesproken zou ik nu in het donker aan het peddelen zijn. Dankzij de vrije dagen tussen kerst en de jaarwisseling konden clubgenoot Alex en ik vandaag het favoriete clubtraject over de Grecht weer eens met daglicht peddelen. En dat is wel zo leuk.
Alex wilde perse een foto van me maken voor dit weblog: "...dan ben jij ook eens in beeld...". Hij wist nog niet van het vorige weblogitem. Alex had moeite met het horizontaal houden van de camera. Na het draaien van de foto blijft een kleine uitsnede over: de omgeving is weggevallen, maar ik ben nu wel lekker prominent in beeld met de rode VKN Svalbard (mooie kajak!).

We hebben tussen 12.00 en 15.00 uur exact 18 km gepeddeld: v.v. vanaf de steiger van KV Wyrda aan de Woerdense Singel tot aan de aanlegplaats bij Woerdense Verlaat. De temperatuur was net onder het vriespunt, met windkracht ca. 3 uit NO richting was het niet echt warm. De kleine foto laat de Middelwetering zien: een smalle watergang in de dieper gelegen polder. In principe is het mogelijk een rondje te varen over de Grecht en de Middelwetering. Vanwege de v ele lage bruggen en de muskusrattenvallen in de Middelwetering is dit echter geen geliefde route. De Grecht met de Kamerikse Nessen is ook veel mooier en omdat dit boezemwater hoog in het landschap ligt heb je prachtige vergezichten.

3 comments:

HubertDuijzerApedingesHotmailEtc. said...

Hallo,

even een vraagje over de Svalbard. Ik zoek er zelf een, maar ik lees er niks meer over op dit blog.
Heeft u hem nog, of is hij (al lang) weg?

Hans Heupink said...

Hallo Hubert!
De Svalbard heb ik inmiddels al weer een paar jaar geleden verkocht. Het zal lastig worden er nog een te vinden. JG Polyester (Werkendam) maakt ze alleen nog op aanvraag, Arend Bloem (Wormer) heeft nog een tijdje een Tjechische versie verkocht, maar die zijn nu ook weer van de markt verdwenen.
Succes!
groeten,
Hans

Hubert said...

Hallo Hans,

Dankjewel voor de reactie. Ik was er al bang voor ja ;)

Die MSC variant ken ik inderdaad ook, alleen geen idee waar je ze kunt kopen (in de buurt). Pas lag er nog een mooie VKN bij Jan van Daalen, maar die was net voor m'n neus weg.
Ik zoek nog even verder in ieder geval.

Groeten,
Hubert