Saturday, December 31, 2005

Zeekajak cursussen en tochten in 2006 met Hans Heupink

Het jaar loopt op zijn einde, tijd om op een rijtje te zetten wat ik volgend jaar ga doen. Volgende week moet ik een nieuwe provinciale verlofkaart invullen. Dat is de bottleneck: het aantal vrije dagen, te verdelen over familie en hobby... Hans wil altijd te veel. Het plan om de Rijn van begin tot eind af te varen zal ook dit jaar nog een droom blijven...

In ieder geval staat er een paar leuke dingen op het programma voor 2006. Voor NKB, TKBN en/of Salzwasserunion organiseer of begeleid ik dit jaar:

zondag 19 maart 2006 - Rondje Voordelta (NKB)
Een tocht in het vroege voorjaar voor geoefende zeekajakkers, die er niet voor terugschrikken ook in de winter door te varen. Waarschijnlijk varen we naar de Hinderplaat.

zaterdag 29 april 2006 - Aardappelenbult (TKBN)
Nog een tocht in de Voordelta. Als het een beetje mee zit is het dan al minder winter en meer voorjaar. Op de website van Arie en Han staat meer informatie.Hemelvaart 20 t/m 27 mei 2006: Zeevaardigheid-Opleidingsweek op het Duitse Wad (NKB ism SaU)
Dit is een compleet nieuwe activiteit voor de NKB: in samenwerking met de Duitse Salzwasserunion organiseren we een cursus Zeevaardigheid. Tijdens de cursusweek wordt aandacht besteed aan alle technieken die bij het NKB-diploma Zeevaardigheid horen. Urs Steiner (Ausbildungsleiter SaU) en ik leiden een groep die voor de helft uit Nederlandse en voor de helft uit Duitse deelnemers bestaat. Uitvalsbasis is het Duitse waddeneiland Spiekeroog. In de tweede helft van de week staat een (kampeer)trektocht naar de buureilanden op het programma. Bij voldoende belangstelling (en geschikte (branding-)condities) bestaat aan het eind van de week de gelegenheid het NKB examen af te leggen.

Weekend 10 en 11 juni 2006: Kampeertrektocht rond Schiermonnikoog (NKB)
Met volle bepakking maken we een tocht rond Nederlands mooiste Waddeneiland. Voor deze tocht moet je ook onder zwaardere condities stevige afstanden kunnen varen. Ik begeleid deze tocht samen met Bram van Ankeren. Deze tocht is in principe geschikt als voorbereiding op Zeevaardigheid-Extra.

9 tot en met 16 september: NKB Vlielandkamp
Ook in 2006 leid ik als instructeur een groep op het traditionele Vlielandkamp. Dit jaar heb ik met veel plezier een Zeevaardigheid-opleidingsgroep begeleid. Het is nog niet bekend wie dit jaar welke groep gaat begeleiden. Ik ben ook erg benieuwd of Michel ons weer culinair komt verwennen!

De officiele aankondiging van de NKB activiteiten volgt binnenkort via de Mededelingen van de Commissie Zeekajakvaren en in de Kanosport. Daarin vind je ook informatie over de voorwaarden voor deelname en de aanmeldingsprocedure. Voor meer informatie over de week op Spiekeroog kun je je direct bij mij terecht (stuur een mailbericht, of vul hieronder een "comment" in). Voor Duitse deelnemers verloopt dit via de Salwasserunion. In hun clubblad is de week al aangekondigd: de eerste vijf aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

In de bovenstaande lijst staan alleen tochten die ik zelf (mede) begeleid. Uiteraard organiseren TKBN, NKB en Peddelpraat volgend jaar nog veel meer tochten: houd hiervoor de NKB-mededelingen, de vaarkalenders en dit weblog in de gaten! Voor Kanovereniging Wyrda zal ik komend jaar ook nog 1 of 2 beginnersactiviteiten op groot water organiseren. Deze staan in principe ook open voor andere NKB of TKBN-leden.

Genoeg te doen volgend jaar, tot ziens!

1 comment:

Anonymous said...

Dear Hans,

I noticed your interesting website
I am a "passionated kayakker". Until now mostly on little rivers in Netherlands and last year in Greece sea nearby coast.
I am considering to do a sea kayaktour on the Cyclades.
Do you know if it is possible to rent there a good sea-kayak individual on the Cyclades?
So I can go by myself/individual for some days. Or is this only possible by guided groups like that of Rod Feltmann? So far I noticed that you can only go by guided tours.
Do you eventually have some information about where on Milos/Cyclades there maybe any kayak rentals?
Thank you very much for answering my questions and ofcourse for your time!
Kind regards,
Met vriendelijke groet,
Brigit Kamphuis e-mail bioreform@hccnet.nl