Thursday, January 19, 2006

Exotische kajakbestemming: Galápagos-eilandenJanine is in oktober naar Ecuador en de Galápagos eilanden geweest. Ze is de Galápagos eilanden met een toeristenboot rond getrokken. Janine is namelijk iets minder enthousiast over het (zee)kajakken dan ik! De Galápagos eilanden vormen een unieke reisbestemming: niet eens zozeer vanwege de eilanden zelf, maar vooral vanwege het spectaculaire dierenleven. Zie de foto's van Janine.
Vanaf februari 2006 worden er nu ook zeekajak-kampeertrektochten op de Galapágos eilanden georganiseerd. In de New York times staat een reisverslag. Als je een breedband-verbinding hebt: de "Multimedia Slide Show" op de New York Times-site is leuk.

De organisator van de zeekajakreizen en de meeste exploitanten van touristenboten houden zich aan de gedragsregels van het National Park. Voor Zuid-Amerikaanse begrippen zijn deze regels streng. Toch kennen de Watersporters in Nederland andere normen voor de omgang met Wildlife. Daarom hier een link naar de Gedragscode voor de Waddenzee!

No comments: