Sunday, January 22, 2006

Google Earth
Sinds kort heb ik een nieuw speeltje: Google Earth. Geweldig: je kunt vanuit de ruimte op iedere plek op aarde inzoomen! Het detailniveau is soms verrassend: vooral van de grote steden zijn zeer gedetailleerde opnamen beschikbaar. Van het provinciehuis in Den Haag (=mijn werkplek) kan je de stenen bijna tellen. Iets minder gedetailleerd, maar ook heel mooi zijn de satellietbeelden van het wad. Vaak zijn de foto's gemaakt met laagwater, zodat je de platen en de geulen goed kunt zien.
Het is alleen jammer dat je niet kunt zien van welke datum de verschillende beelden zijn. Soms zijn ze zeker een paar jaar oud. Dat geldt bijvoorbeeld voor de opnamen van het Groene Hart. De infrastructuur en stedelijke uitbreidingen die de afgelopen twee, drie jaar rond Woerden zijn gerealiseerd ontbreken. Voor "navigatiedoeleinden" zijn de opnamen van het wad dan ook niet geschikt: Rene van der Zwan beschrijft donderdag 19-1-06 in zijn weblog bijvoorbeeld een kreek die ik op de opnamen niet terug kan vinden.

Ik besluit met een "zoekopdracht": wie weet van welk waddeneiland het satellietbeeld hierboven is. Reacties zijn welkom!

PS: Je kunt hieronder op "comments" klikken om een bericht achter te laten.

2 comments:

René said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hans said...
This comment has been removed by a blog administrator.